Home » Bestemming » Duitsland » Nieuws » Merengebied zuid duitsland ideaal voor families

Merengebied Zuid-Duitsland ideaal voor families

Slapen bij de boer, avonturen speeltuin of naar de zomerrodelbaan.

vrijdag 10 juni 2011

Het Frankische Merengebied is de ideale vakantieplek voor het actieve gezin. Zeven meren om te zwemmen, te zeilen, te surfen. Overal goed verzorgde recreatiegebieden met mooie zandstranden en leuke speeltuinen. Fietsen, wandelen, skaten op het uitstekende netwerk van recreatieve paden. Een keur aan mogelijkheden.

090611_duitsland_family Farm Betrieb (14).jpg
Vakantie op de boerderij en spelen met de dieren (Foto: Tourismusverband Fränkisches Seenland)

Het Frankische Merengebied ligt in het zuiden van Duitsland en bestaat pas 25 jaar. Het populaire vakantiegebied kent verschillende keurmerken voor kindvriendelijke accommodaties. Bij 'Kinderland Beieren' zijn accommodaties uit heel Beieren aangesloten. De bedrijven met het 'Seebienchen' zijn gespecialiseerd in gezinnen met kleine kinderen. De appartementen zijn aan de behoeftes van baby's en kleine kinderen aangepast. Elk bedrijf heeft een klein speeltuintje en dieren die geaaid en geknuffeld mogen worden.

Dorpjes
Aan de noordkant van de Brombachsee liggen 3 'Family-Villages', dorpjes die helemaal zijn ingesteld op een perfecte gezinsvakantie. Op zoek naar een vakantie op de boerderij? Dan bent u bij de 'Familyfarm'-bedrijven aan het juiste adres. Als u liever kampeert: langs de meren zijn verschillende gezellige campings die uw gezin van harte welkom heten.

Feestje vieren met ridders
De historische stadjes, burchten en kastelen vormen het ideale decor voor riddertoernooien en theaterensceneringen. Op de Burg Pappenheim bijvoorbeeld vindt op 25 en 26 juli een spannend en kleurrijk middeleeuws toernooi plaats. Op de middeleeuwse markt, met tovenaars, minstrelen en vuurspuwers, waan je je in een andere tijd.

Klucht
In Roth wordt op de binnenplaats van het kasteel in juli en augustus de klucht 'Pension Scholler' opgevoerd. Ook op talrijke andere plaatsen in het Frankische Merengebied worden in de zomermaanden openluchtvoorstellingen gegeven.duitsland_hochseilgarten Enderndorf (4).jpg
In de rij voor een avontuur (Foto: Tourismusverband Fränkisches Seenland)

Zomerrodelbaan

Verder vind je hier een klimbos, een zomerrodelbaan, de bungee-trampoline en een avonturenspeeltuin. Voor slechter weer zijn voldoende overdekte zwemparadijzen en indoorspeeltuinen voor een geslaagde vakantiedag. Het aanbod voor actieve families is zo groot dat een vakantie niet lang genoeg is om alles uit te proberen.

Feesten
In het kader van het jubileumjaar 25 jaar Fränkisches Seenland, dat dit jaar wordt gevierd, vinden het hele jaar spetterende feesten plaats. Op 30 juli wordt aan de Altmühlsee een groots vuurwerk ontstoken en staat het meer bijna letterlijk in brand. De Familiedag op 3 september aan de Große Brombachsee biedt een heleboel attracties voor jong en oud.

Internet: www.fraenkisches-seenland.de


Highlights Duitsland