Home » Bestemming » Duitsland » Nieuws » In duitsland draait dit jaar haast alles om wagner

In Duitsland draait dit jaar haast alles om Wagner

Nieuwe microwebsite gids voor bezoek aan steden en evenementen

donderdag 21 maart 2013

Ter gelegenheid van de 200ste geboortedag van Richard Wagner is een nieuwe internetsite van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) online gegaan. Cultuurliefhebbers vinden daar alle denkbare informatie over werk en leven van de wereldberoemde componist, de vele evenementen in het jubileumjaar en de invloed die hij op anderen heeft gehad.

130321_duitsland_buste Wagner_leipzig.jpg
De buste van Richard Wagner in zijn geboortestad Leipzig (Foto Leipzig Tourismus)

Op de nieuwe microsite die onder de titel ’Musik ist die Sprache der Leidenschaft’ (Muziek is de taal van de hartstocht) in het Duits en Engels beschikbaar is, heeft de DZT een interactieve Duitsland-kaart geïntegreerd, waarmee reizigers in de voetsporen van de meester kunnen treden.

Wagnersteden
Dertien Duitse steden waarin Wagner heeft gewoond en gewerkt, zijn gemarkeerd en geven een beeld van de verbondenheid van de kunstenaar met de betreffende stad. 'Richard Wagner behoort tot de bekendste Duitse componisten en fascineert wereldwijd nog steeds een enthousiast publiek. De nieuwe Wagner-site geeft reizigers op levendige wijze een kijkje in het leven van de componist en geeft bovendien diverse tips voor evenementen ter gelegenheid van het jubileumjaar. Hierdoor is de Wagnermicrosite een belangrijke servicetool voor het plannen van een reis langs de plaatsen waar Wagner heeft gewerkt", aldus bestuursvoorzitter Petra Hedorfer van de DZT.Extra aandacht
Op 22 mei 2013 is het tweehonderd jaar geleden dat de vermaarde Duitse componist werd geboren. Er zijn meer dan 100 muziekstukken van hem bewaard gebleven, zijn opera’s zijn wereldberoemd geworden. Het jubileum is voor de DZT en haar partners, marketingorganisaties van vele steden en deelstaten, aanleiding om extra aandacht te geven aan de bezienswaardigheden en evenementen in de plaatsen waar Wagner heeft gewoond en gewerkt.

Activiteiten
Centraal staan zijn geboorteplaats Leipzig, Dresden, Eisenach, München, Nürnberg en Bayreuth. Deze plaatsen besteden aandacht aan de bekende componist met stadsrondleidingen, tentoonstellingen en opvoeringen van bekende stukken van Wagner, zoals de opera’s ′Die Feen′ en ′Die Meistersinger von Nürnberg′. Het Richard-Wagner-festival dat van 16 t/m 26 mei 2013 in Leipzig plaatsvindt, een geboortedagconcert in de Semperoper in Dresden en de Tannhäuser-cyclus op de Wartburg behoren dit jaar tot de highlights.

Internet: www.germany.travel/wagner

Highlights Duitsland