Home » Bestemming » Macedonie » Nieuws » Macedonie bergen bossen en badplaatsen zonder zee

Macedonië, bergen, bossen en badplaatsen zonder zee

Nog onbekende bestemming uiterst geschikt voor natuurliefhebbers

vrijdag 10 februari 2012

Het bergachtige Macedonië ligt in Zuidoost-Europa en grenst aan Griekenland, Albanië, Bulgarije en Servië. Vooral voor liefhebbers van cultuur, mooie natuurlandschappen en bergwandelingen is Macedonië een echte aanrader. Met het vliegtuig ben je binnen 2,5 uur al op de plaats van bestemming.

MacedoniëDe republiek Macedonië maakt deel uit van de Balkan, wat bebost gebergte betekent. Dit omschrijft goed wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar dit gastvrije Europese vakantieland. Het grootste gedeelte van het landschap bestaat namelijk uit prachtige bossen en woeste gebergten. Een paradijs op aarde voor de natuurliefhebber dus. Neem zeker een paar stevige bergschoenen mee wanneer je de bergen en bossen van Macedonië wil gaan verkennen. Kijk hier voor aantrekkelijke reizen met korting.

Badplaatsen zonder zee

Het land grenst niet aan de Adriatische zee, maar wordt compleet omringd door land en bergen. Toch zijn er voor de waterliefhebbers ook badplaatsen te vinden in Macedonië omdat in het land twee grote meren liggen. In de zomer is het aardig warm in de binnenlanden van Macedonië; de temperatuur stijgt al snel naar 30 graden. Aan de meren is het daarom vaak gezellig druk in de zomertijd. Mensen komen er om te zonnebaden en natuurlijk om af te koelen in het heldere bergwater. Vooral het meer van Ohrid is populair bij toeristen.

Ohrid, de zomerse trekpleister

Het meer van Ohrid is met een diepte van 289 meter en een lengte van 30 kilometer het grootste meer van Europa. Het is al meer dan drie miljoen jaar oud. Vele vakantiegangers verbazen zich over de schoonheid van dit meer. Het water is namelijk kraakhelder en daarom bij uitstek geschikt voor watersporten als duiken en snorkelen. In het meer leven vele zeldzame vissen en worden speciale parels gekweekt.Kerken en kloosters

Aan de rand van het meer ligt de stad Ohrid, een plaats vol met oude bezienswaardigheden. Zo kun je er 365 kerken en kloosters bewonderen, de bewoners van Ohrid hebben er een gebouwd voor elke dag van het jaar. Daarnaast kun je in Ohrid diverse monumenten bewonderen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan zoals het antieke theater.

Muziekfestivals

Maar natuurlijk is er meer te doen dan alleen kerken en monumenten bekijken. In de zomer staan er vaak muziekfestivals op het programma in deze culturele stad. Dat betekent dus genieten van een drankje op een van de vele terrassen onder het genot van live muziek. En een uitstapje naar buurlanden Griekenland of Albanië is vanuit Ohrid zo gemaakt.

Eten en drinken

In Macedonië kun je tegen zeer redelijke prijzen genieten van een gevarieerde keuken. Voor ongeveer 3 euro heb je al een eenvoudige maaltijd en voor gemiddeld 14 euro eet je al een heerlijk driegangen diner. De keuken van Macedonië kenmerkt zich door de vele groenten die op de menukaart staan. Probeer bijvoorbeeld eens 'turlitava' (gemengde groenten), 'pindzur' (gemalen en gebakken paprika, knoflook en tomaten) of 'tarator' (komkommer met yoghurt en knoflook). Uiteraard zijn er ook veel vis- en vleesschotels te krijgen. Voor minder dan 1 euro bestel je er een kopje koffie of een biertje bij.

Internet:
www.exploringmacedonia.com/