Home » Bestemming » Verenigde staten » Nieuws » Win klassieke transatlantische cruise holland america line

Win 'klassieke' transatlantische cruise Holland America Line

Verhalenwedstrijd rond befaamde overtochten

vrijdag 10 december 2010

Volgend jaar is het 40 jaar geleden dat de laatste Nederlanders naar de VS emigreerden met de befaamde transatlantische overtocht van de Holland America Line. Ter herinnering daaraan wordt nogmaals zo'n overtocht gemaakt. Winnaars van een verhalenwedstrijd kunnen die cruise gratis meemaken.

091210_holland-america-line_ms_rotterdam_at_sea-8757-2.jpg
Het ms Rotterdam waarmee de ' klassieke'  transatlantische oversteek volgend jaar nog een keer wordt gemaakt.

De schrijver van het beste verhaal wint een cruise voor twee personen met Holland America Line en maakt deze negendaagse reis, de ‘Klassieke Overtocht’ Rotterdam – New York, die in juli 2011 eenmalig wordt uitgevoerd.

Ontroerende verhalen
Centraal in het verhaal van de deelnemers staat de trans-Atlantische overtocht met Holland America Line. De maatschappij zoekt naar ontroerende, meeslepende en aangrijpende verhalen over en herinneringen aan de zeereis tussen Nederland (Rotterdam) en Amerika.Familieleden
De potentiële schrijvers worden uitgenodigd om hun eigen verhaal te vertellen, maar het kan ook de ervaring zijn van familieleden of vrienden die een onvergetelijke overtocht hebben gemaakt. Alle inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, originaliteit en emotionele waarde.

Brieven
‘Holland America Line heeft een rijke historie die generaties teruggaat. Wij ontvangen nog altijd brieven en verhalen van oud-passagiers of familieleden over hun gedenkwaardige reis met Holland America Line, zowel van emigranten naar Amerika als van mensen die voor hun plezier reisden’, vertelt Richard D. Meadows namens de Holland America Line.

Beste verhaal
‘Dit is dan ook geen gewone schrijfwedstrijd, het gaat vooral om het beste verhaal. Wij willen de ontroerende, aangrijpende en ongelooflijke verhalen horen rondom deze route tussen Nederland en Amerika, die decennialang zo bepalend was voor onze maatschappij. Er is geen betere manier om deze cruciale periode in de rijke historie van ons bedrijf te vieren.’

Nederland en België
De wedstrijd sluit op 15 maart 2011. Een deskundige jury, met onder meer de President & CEO Stein Kruse van Holland America Line, zal de inzendingen beoordelen. De winnaar wordt op 11 april 2011 bekendgemaakt. De wedstrijd is uitsluitend open voor inwoners van Nederland en België van 18 jaar en ouder.

‘Klassieke Overtocht’ in juli 2011
Komende zomer wordt deze bijzondere ' klassieke' cruise nog eenmaal uitgevoerd. Het vertrek is op 3 juli 2011 uit Rotterdam. Net als in het verleden wordt eerst de haven van Southampton aangedaan om vervolgens over de Atlantische Oceaan koers te zetten naar New York. Aansluitend maakt het ms Rotterdam de cruise New York – Rotterdam. Tijdens deze reis wordt aangelegd in Cork (Ierland).

Historie
Aan boord organiseert Holland America Line tal van activiteiten om de 138-jarige historie te vieren en te herbeleven. Op het programma staan onder meer een ‘Bon Voyage Sail Away Party’, een Captains Gala Party, lezingen van gastsprekers, demonstraties en workshops.

Bridge
Voor beginners en gevorderden geven bridge- en dansinstructeurs lessen aan boord. Tevens kunnen de gasten de Holland America Line historie beleven in het Crow’s Nest, waar een ‘Museum at Sea’ wordt ingericht.

Kookdemonstraties
In het Culinary Arts Center aan boord geven gerenommeerde chefkoks kookdemonstraties en workshops. De Nederlandse topchef Cas Spijkers reist mee op de cruise vanuit Rotterdam naar New York. Daniel Orr, eigenaar en chefkok van FARMbloomington is aan boord op de cruise vanuit New York naar Rotterdam.

Internet: www.hollandamerica.nl

Vernigde Staten: Must see's NY