Home » Nieuws » Internationaal indoorvoetbaltoernooi bij doop msc splendida

Internationaal indoorvoetbaltoernooi bij doop MSC Splendida

Barca, Real en AC Milan spelen tegen elkaar als intro op doop nieuw schip

zondag 21 juni 2009

MSC Cruises houdt op zaterdag 11 juli in samenwerking met voetbalclubs FC Barcelona, Real Madrid en AC Milan een indoorvoetbaltoernooi. Het sportevenement is de start van de doop van het nieuwe vlaggenschip van de rederij, de MSC Splendida, op zondag 12 juli in Barcelona.

210609_msccruises_photo-cruceros-cup-n.-2-red.jpg
FC Barcelona voorzitter Joan Laporta temidden van vertegenwoordigers MSC Cruises.

Het voetbalevenement, genaamd de MSC Cruises Cup, vindt plaats in het Palau Blaugrana. Tijdens het toernooi zullen de drie grootste en meest succesvolle teams ter wereld het tegen elkaar opnemen. Barça, Real en AC Milan zijn samen goed voor achttien Europa Cup 1-titels.

Organisatie in handen Barcelona
De organisatie van het toernooi is in handen van FC Barcelona. Afgelopen week maakte MSC Cruises aan boord van het cruiseschip MSC Fantasia het nieuws van de komst van het futsaltoernooi wereldkundig. Dit deed Pierfrancesco Vago, algemeen directeur van MSC Cruises, in het bijzijn van FC Barcelona-preses Joan Laporta, oud-AC Milanspelers Franco 'Il Capitano' Baresi en Daniele Massaro en Real Madrid-legende Ignacio Zoco.Aardbeving
De opbrengst van de MSC Cruises Cup komt ten goede aan de slachtoffers van de aardbeving die recentelijk plaatsvond in Abruzzi, Midden-Italië. Een dag na het toernooi vindt in de haven van Barcelona de officiële tewaterlating van de MSC Splendida plaats.

V laggenschip
Het MSC Splendida staat te boek als het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises. Na de doop zal de Splendida zijn eerste cruisetocht beleven. De cruisereis is voorzien van een voetbalthema.

Internet: www.msccruises.nl