Home » Nieuws » Vakantie kan voortaan ook op afbetaling

Vakantie kan voortaan ook 'op afbetaling'

Corendon lanceert op Vakantiebeurs 'paybreak'

maandag 11 januari 2010

Op de Vakantiebeurs 2010 in Utrecht wordt voor het eerst de 'vakantie op afbetaling' geïntroduceerd. Het systeem, 'paybreak' geheten,  maakt het mogelijk om een geboekte vakantie in een aantal maandelijkse termijnen af te betalen.

Reisorganisatie Corendon is naar eigen zeggen de eerste in de reisbranche die het, voor vakanties nieuwe, systeem in ons land invoert. Ze doet dat, bij de start van de Vakantiebeurs, als 'launching partner' van de organisatie LaSer Nederland.

Betaalgedrag
Volgens verkoopdirecteur Lucien Swaab van LaSer Nederland sluit 'paybreak' goed aan op het betaalgedrag van veel Nederlanders. "In deze tijden vinden mensen het lastig om hun spaargeld aan te spreken voor hun welverdiende vakantie. Met paybreak hoeven mensen hun financiële buffer niet gebruiken voor bijvoorbeeld een zomerzon vakantie. Bovendien kunnen ze  boeken zonder te wachten totdat het vakantiegeld binnen is."

Kosten
De betaalmethode is voor vakanties nieuw, maar in andere branches zijn consumenten 'al volledig vertrouwd' met het spreiden van de betaling, aldus de woordvoerder van LaSer Nederland. Consumenten die van de regeling gebruik maken moeten wel rekening houden met stevige kosten.Effectieve rente
Volgens de berekening op de site van paybreak bedraagt de effectieve rente tussen de 13,5 en 15%, percentages die gebruikelijk zijn bij het nemen van een doorlopend krediet zonder opname-mogelijkheid, zoals dat in financiële vaktaal heet.

Internet: www.corendon.nl/paybreak