Home » Nieuws » Alltours maakt winterzon 45 procent goedkoper

alltours maakt 'winterzon' 4,5 procent goedkoper

Sri Lanka en Marsa Alam nieuw in winterprogramma

dinsdag 10 augustus 2010

De Duitse touroperator alltours heeft haar prijzen voor het winterprogramma voor de Nederlandse markt met gemiddeld 4,5 procent verlaagd en breidt haar aanbod tegelijkertijd sterk uit. alltours is in Nederland al een aantal jaren actief en heeft er intussen een stevige positie veroverd.

091216_alltours_mallorca_strand Hotel.jpg
Zon, zee strand en een aangename accommodatie biedt alltours op het Spaanse eiland Mallorca ook voor de komende winter aan.

Europa's grootste onafhankelijke touroperator heeft het aantal hotels in het 4 en 5 sterren segment voor het winterseizoen uitgebreid en biedt voor het eerst in ons land ook haar hoogste hotelcategorie, 'Premium DeLuxe', aan. Nieuwe bestemmingen in het winterprogramma zijn Sri Lanka en Marsa Alam aan de Rode Zee in Egypte.
 
Egypte en Turkije
De populairste winter-zonbestemmingen Egypte en Turkije zijn goedkoper geworden bij alltours. Gemiddeld heeft alltours in Egypte de prijzen met 7% verlaagd en in Turkije is een prijsdaling van gemiddeld 5% te zien. "Een goede prijs-/kwaliteitverhouding is belangrijk voor ons. Daarvoor hebbben de afdelingen hotelinkoop en vluchtinkoop de laatste weken keihard gewerkt," zei bestuursvoorzitter Willi Verhuven.

Hij kondigde ook een gemiddelde prijsverlaging aan voor de populaire winterbestemmingen Canarische Eilanden (min 3%) en Mallorca (min 2%). Vakanties naar Tunesië zijn gemiddeld 3,5% goedkoper. Door het goedkoper worden van de euro is op een aantal verre bestemmingen een lichte prijsstijging te zien van gemiddeld 3%.Forse kortingen
Door vroegboekkortingen te combineren met een aantal andere specifieke alltours-voordelen kunnen klanten tot 42 procent op de normale prijzen besparen, zo meldt de reisorganisatie. Het aantal hotels waar alltours prijsvoordelen aanbiedt is uitgebreid.

Meer accommodaties
De XXL-vroegboekkorting voor koopjesjagers wordt dit jaar in het Nederlandse programma aangeboden in 50 accommodaties (vorig jaar 28). Super-vroegboekkorting vindt men bij 133 hotels (tegenover 97 vorig jaar). Voor alle andere hotels gelden de standaard vroegboekkortingen. Seniorenkorting biedt alltours aan in 126 (vj 94) hotels, op dit moment al de helft van het voor Nederlandbeschikbare aanbod.

Familievakanties
Ook deze winter wil alltours haar, naar eigen zeggen leidende, positie in  familievakanties verder uitbouwen. Vaste prijzen voor kinderen tot 14 jaar zijn deze winter terug te vinden in 204 hotels uit het Nederlandse programma. Voor grote gezinnen biedt alltours ze aan tot maximaal drie kinderen, ook in de vakantieperiodes en ze gelden deze winter in 37 accommodaties ook voor 'singles met kind'.

Bij alltours stopt de kinderkorting niet bij 14 jaar. Jongeren tot 17 jaar komen bij veel accommodaties nog in aanmerking voor vaste kinderprijzen of een korting van maximaal 50% op het tarief voor volwassenen.

Actief en Club
Voor de actieve vakantiegangers en Club-liefhebbers telt het winteraanbod van alltours, net als afgelopen jaar, tien speciale aanbiedingen van Club alltoura, ActiSun en Holiday Club. te worden.

Sri Lanka en Marsa Alam
alltours heeft hoge verwachtingen van haar nieuwe bestemmingen, Sri Lanka en Marsa Alam in Egypte. Ronny de Clercq, directeur toerisme alltours, is ervan overtuigd dat Sri Lanka bij de reisorganisatie de populairste verre bestemming van deze winter zal worden. Er zijn op het eiland 13 kwalitatief hoogwaardige accommodaties in het programma opgenomen.Duikparadijs
Duikparadijs Marsa Alam, de nieuwe bestemming in Egypte, heeft zich in de afgelopen twee decennia van een kustdorpje ontwikkeld tot een kleine toeristenstad. "De vraag naar Egypte blijft bij alltours onverminderd hoog. Marsa Alam met zijn nieuwe en kwalitatief hoogwaardige hotels zal onze Nederlandse gasten zeer goed bevallen", verwacht De Clercq.

alltours heeft het aanbod in Egypte deze winter uitgebreid tot een totaal van 30 accommodaties. Prijs voorbeeld: Een week all-inclusive in het Hotel Marina Lodge (4 sterren) in Port Ghalib is boekbaar vanaf € 441,- p.p.  in een tweepersoonskamer.

Internet: www.alltours.nl