Spectaculair-skate-festival-komend-weekend-in-amsterdam

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus wordt op het terrein van het Jaap Eden complex te Amsterdam voor de tweede keer het Amsterdam Skate Festival georganiseerd. Dit skate festival is hét evenement voor alle skaters. Van jong tot oud, van speed-skaters tot freestylers, van beginners tot en met de internationale skaters-incrowd.
Tijdens het festival komen de meeste skate disciplines aan bod. Deelnemers komen onder andere uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Italië, Rusland, Pakistan en Zuid-Korea.

Er worden tijdens het weekend meer dan 4.000 bezoekende skaters verwacht. De toegang tot het festivalterrein bedraagt slechts 2 euro per dag en de organisatie biedt voor dat bedrag bovendien een gratis consumptie aan. Voor meer informatie: www.skatefestival.nl.

De belangrijkste programmaonderdelen van het Amsterdam Skate festival zijn: skate-basislessen voor beginners en gevorderden, een skate-beurs met de nieuwste snufjes op het gebied van skaten (skates en accessoires), de Friday Night Skate, een rollerdisco met een internationale skate-danswedstrijd, een sponsortoertocht voor Warchild in de directe omgeving van de stad, een landelijke lange baanwedstrijd speed-skaten, de “International Freestyle Skaters Association” (IFSA) finales inline-slalom & high jump, het officiële W.K. rollerbasketball en een aggressive parcours met een open N.K. “street”.

De volgende onderdelen zijn voor de media vooral interessant

a. De Friday Night Skate zal een speciale uitvoering van de tocht organiseren met een bijzondere route en een aantal extra activiteiten. De tocht gaat langs het Jaap Eden complex voor een officiële opening van het festival, die zal worden verricht door mw. Tanja (wethouder stadsdeel Oost-Watergraafsmeer).

b. Op zaterdagavond is in de Jaap Edenhal de grootste rollerdisco van het jaar. Tijdens de disco zal de “European Dance Contest” voor skaters plaatsvinden. Het thema van het feest is “1001 Wheels”.

c. Het officiële wereldkampioenschap inline-slalom wordt in 2004 voor de eerste keer in Nederland gehouden. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: speed en freestyle. In speed-slalom gaat het er om dat de deelnemers zo snel mogelijk een parcours van twintig pionnen, die 80 centimeter uit elkaar zijn geplaatst, afleggen en daarbij proberen zo weinig mogelijk pionnen omver te stoten. In style-slalom krijgen de deelnemers anderhalve minuut de tijd om op muziek een serie van bewegingen uit te voeren in een parcours van drie banen met pionnen op 50, 80 en 120 centimeter afstand. Een internationale jury van drie leden beoordeelt de deelnemers op techniek, stijl en uitvoering. Aan de toernooien zullen ongeveer honderd skaters vanuit heel Europa (en Rusland en Zuid-Korea) meedoen.

d. Het open N.K. “street” zal honderden skaters vanuit heel Nederland aantrekken om op een uitgebreid parcours uit Duitsland hun kunsten te kunnen vertonen. Er is prijzengeld voor o.a. de “best trick”.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over het festival en de volledige programmering kijkt u op www.skatefestival.nl. Foto’s voor publicatie kunnen via de website (onder de pers-button) rechtenvrij worden aangevraagd. Cameraploegen worden vriendelijk verzocht om hun komst aan te kondigen bij de organisatie voor zaterdagochtend 10:00 uur.

Uw contactpersonen van de organisatie zijn:
Elwin Swinkels: 020-4684818 en 06-38221319
Joost Hartman: 020-4040171 en 06-30026801

Stichting IJscomplex Jaap Eden:
Herman Gruijters: 06-11018185

U kunt minder dringende vragen ook per e-mail stellen, via info@skatefestival.nl. Antwoord kunt u binnen 48 uur verwachten.