Home >> Golfen >> Zweedse bb met Nederlands tintje aan rand golfbaan

Zweedse bb met Nederlands tintje aan rand golfbaan

Golfen in Zweden

Aan het eind van de tuin van B&B Hjortsbytorp begint zo ongeveer de golfbaan. Je komt uit bij hole 3 van de Alle Bana en dan is het nog een minuut of wat naar het clubhuis. De B&B ligt naast de Vasatorps Golf Course, één van de topbanen (met 54 holes) van Skåne in Zuid-Zweden. Een B&B met een Nederlands tintje bovendien. Van dat Nederlandse tintje zit zo. De B&B is (nu nog) eigendom van en wordt beheerd door het Zweedse echtpaar Nilsson. Hun zoon Peter is getrouwd met de Nederlandse Claartje van Heuven en binnenkort nemen zij de zeer comfortabele en gezellig ingerichte appartementen over. Ook Peter spreekt goed Nederlands, heeft hier jaren gewoond dus het is niet verwonderlijk dat zij graag ook meer Nederlandse golfers willen ontvangen.

Appartementen

De B&B bestaat uit diverse appartementen met twee of vier bedden, in totaal dertig. Ze zijn ingericht op golfers: op de TV is een golfkanaal te vinden, er is een aparte ruimte waar je de golftas zonodig kunt laten drogen - ook in Zweden valt wel eens in buitje. Rondom de huisjes waarin één of twee appartementen bevinden is veel ruimte en per appartement is er een eigen tuin.

Golfende gasten

We hebben voor 90 procent golfende gasten vertellen Peter en Claartje. Ze vinden het heerlijk om hier vandaan zo naar de baan te lopen.' Die baan is de Vasatorp, één van de beste banen van de streek Skåne in Zuid-Zweden. In het artikel Skåne: 75 prachtige en betaalbare banen, meer over deze baan en enkele andere banen in de buurt. Via de website hjortsbytorp.se (Letterlijk: hertengehucht) kun je ook zien welke andere banen in de buurt liggen van de B&B.

Greenkeeper

Eén daarvan is de Allerum Golfklubb. Deze baan wordt beheerd door Peter Nilsson en Claartje van Heuven Nilsson. Claartje bemant -als vrouw- de receptie en Peter is hoofd greenkeeper. Deze baan onderscheidt zich van veel andere banen door de zeer vriendelijke en ontspannen sfeer die er heerst, die vermoedelijk nog het meeste tot uitdrukking komt in het huiskamerachtige clubhuis van de baan. Greenfees zijn laag: 35 tot 40 euro voor de 18 holes baan. Er is ook volwaardige (Pay & Play) 9-holes baan maar ook de 18-holes baan is voor golfende toeristen toegankelijk. En het moet gezegd: de baan, met veel helmgraas, is wat minder exclusiever dan sommige van de topbanen, zoals Vasatorps, maar alleszins de moeite van het tochtje waard.