Cultureel erfgoed Denemarken online

Cultuur in Denemarken

Wie tijdens de reis naar Denemarken optimaal wil kunnen genieten van het Deense erfgoed, doet er goed aan eerst een nieuwe website te bezoeken. Op deze site onder meer '1001 stories about Denmark' . Met de site wordt ook op de buitenlandse toerist gemikt. Deze uitgebreide website en het eerste 'sociale medium' over het Deense culturele erfgoed is een initiatief van Kulturarvstyrelsen, de Deense Raad voor Cultuur.

Inspiratiebron

De site heet in het Deens 1001fortaellinger.dk. Er kan op de site een Engelse versie worden aangeklikt met de ‘1001 stories about Denmark’ die beschikbaar zijn. Iedereen kan aan de site bijdragen met verhalen, foto’s en commentaren. Een aantal bekende Denen heeft dit al gedaan.De organisatie mikt met het nieuwe initiatief in op Deense en buitenlandse toeristen. Gehoopt wordt onder meer mensen te inspireren tot een korte of langere reis door het land. Alle informatie op de site is ook op de nieuwste versie mobiele telefoons en op GPS-apparatuur (bijv. in auto’s en op fietsen) te gebruiken.

Grafheuvels en markante bruggen

De verhalen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals favoriete plekjes, oude kastelen, grafheuvels, markante bruggen, vondsten uit de oudheid, kerken, standbeelden etc. Gebruikers van de site – dat kunnen ook musea en archieven zijn – wordt gevraagd zoveel mogelijk kennis met elkaar te delen. Verwacht wordt dat veel gegevens ook zullen worden gebruikt voor onderwijsdoeleinden.

>> www.1001fortaellinger.dk

22-7-2010