Markt in Istanbul

Istanbul 40 dagen lang in teken van shoppen

Vanaf 18 maart tot 26 april staat Istanbul veertig dagen lang in het teken van het 'Istanbul Shopping Fest'. Het shoppingfestival tekent zich af in de moderne shopping malls maar eveneens in de in traditionele bazaars. Tevens zijn er in deze periode extra veel concerten en shows.

Geen stad ter wereld heeft zoveel overdekte winkelcentra met ieder een eigen sfeer als Istanbul. Shoppingmalls zoals Akmerkez, Istinye Park, Kanyon, Cevahir and Istanbul Forum zijn zeker een bezoek waard vanwege het unieke assortiment aan Turkse en internationale topontwerpen.

Designers

De bekende Istiklal Avenue, Bagdat Avenue en de wijk Nisantasi mogen ook zeker niet worden overgeslagen. Juist omdat zich daar ook alle internationale topdesigners bevinden, zoals Armani, Kenzo, D&G en Burberry's.

Exotische bazaars

De stad van twee continenten staat ook bekend om de verschillende markten en bazaars. Overal in de stad zijn exotische bazaars met interactieve taferelen te vinden. Kapali Çarsi is de beroemde Grote Bazaar en staat garant voor uren winkelplezier. Hier ontdekken kopers waren als Turkse tapijten, juwelen, leer en heerlijk ruikende lekkernijen in 65 overdekte passages met maar liefst 4000 winkels.

Kruiden

De geursensatie van de meest bijzondere specerijen en een aantrekkelijk kleurenspektakel verleiden elke bezoeker naar de Bazaar Misir Çarsisi waar kruiden zoals karwij, saffraan, mint en thijm te vinden zijn. Een waar feest voor alle zintuigen!

Shopping & Entertainment

Naast het winkelen, vindt tijdens het Istanbul Shopping Fest een groot aantal levendige evenementen plaats zoals concerten, straatfestivals, muzikale evenementen, feesten, wedstrijden en mode shows. De Turkse keuken staat tijdens het festival ook volop aandacht. Gastronomen kunnen hun smaakpapillen verwennen met heerlijke Turkse en internationale gerechten.

15-2-2011