Informatie over IJsland

Nederlandse chefkok in jury IJslands festival

Ruud Wunneberg naar feest van culinaire hoogstandjes in Reykjavik.

De Nederlandse chefkok Ruud Wunneberg neemt als één van de internationale juryleden deel aan het vijfde Food en Fun festival dat van 22 – 25 februari a.s. in Reykjavik plaatsvindt. Wunneberg, de voormalige chef-eigenaar van De Boerderij in Amsterdam, is alom bekend door zijn rijke ervaring als chefkok en als culinair adviseur in restaurant Le Garage van Joop Braakhekke. Het Food & Fun Festival is een jaarlijkse terugkerende Internationale Chefkok Competitie in IJsland. Tijdens het festival is Reykjavik omgetoverd tot een hoofdstad van levensgenieters en lekkerbekken. De festivalrestaurants zijn veranderd in exclusieve gourmetclubs, waar de internationale koks de keuken aanvoeren en de gasten verwelkomen. In een ontspannen sfeer, als onder oude bekenden, genieten de gasten van de exclusieve festivalmenu’s samengesteld uit verse IJslandse ingrediënten.

Winterlicht

Gelijktijdig met het Food & Fun Festival vindt het Winterlights Festival plaats dat Reykjavik een extra feestelijk tintje geeft door uitbundig verlichte kunstuitingen als openlucht lichtshows, ijssculpturen en live muziek.

Spectaculair

Op het festival zullen de chefkoks strijden om de titel Iceland Naturally Chef of the Year. In een spectaculaire kookshow zullen de chefkoks hun culinaire kunsten vertonen nauwlettend gevolgd door de internationale jury. De kookshow vindt plaats in het Reykjavik Art Museum – Hafnarhúsið en is open voor publiek. Het festival wordt afgesloten met een spetterend galadiner in Hotel Nordica. Fascinerend Even buiten Reykjavik is de ongerepte natuur met haar geisers, vulkanen en watervallen getooid in winterkleed, een fascinerend schouwspel dat uitnodigt voor avontuurlijke excursies.

17-1-2006