Camping Carnet

Camping carnet bij NKC te krijgen

Na afhaken ANWB onafhankelijke CCI-card toch weer terug

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) wordt in Nederland de uitgever van de CCI-card, ook bekend als het campingcarnet. De ANWB is met de uitgifte gestopt en heeft een eigen Camping Keycard uitgebracht. NKC verkoopt de kaart ook aan niet-leden, bij de ANWB konden alleen leden voor het campingcarnet terecht. 120109_kamperen_cci-card.jpgDe NKC gaf in het verleden als lid van de FICC de CCI-card uit voor haar leden. Na het beëindigen van het lidmaatschap was de card alleen nog beschikbaar voor leden van de ANWB, voor € 9,95 per jaar.

Nu de ANWB de CCI-card heeft vervangen door de eigen kaart Camping Key Europe, dreigt het onafhankelijke campingcarnet uit Nederland te verdwijnen. De NKC is opnieuw lid geworden van de FICC om dat te voorkomen.

Campingcardstrijd

“Er is een campingcardstrijd ontbrand. Elke uitgever van campinggidsen lijkt met een eigen ID-card te gaan komen. De ANWB heeft de CCI-card per 1 januari als het ware vervangen door de eigen kaart Camping Key Europe en ACSI heeft nu de ACSI Club ID, om maar twee van de grote partijen te noemen. Wij vinden het belangrijk dat er een onafhankelijke card blijft bestaan, los van commerciële belangen”, aldus Willem Helwegen, directeur van de NKC, met bijna 25.000 leden de grootste camperclub van Europa.

Voor iedereen

Om die reden beperkt de NKC de uitgifte ook niet tot haar leden: “Als we een onafhankelijke kaart willen, dan moet die ook voor iedereen beschikbaar zijn. Vandaar dat we de CCI-card aan iedere kampeerder gaan aanbieden. Voor onze leden is hij gratis en zij krijgen in februari de CCI-card thuisgestuurd.” Ieder ander kan hem vanaf 24 februari bestellen. De prijs is € 7,50, inclusief verzendkosten.

Identiteitsbewijs

De CCI-card ontstond in 1934 en werd geïntroduceerd door de FICC: de Fédération Internationale de Camping et Caravanning. Later sloten zich daarbij de AIT (Alliance Internationale de Tourisme) en de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) aan. De ANWB gaf de CCI-card als lid van de FIA uit. De CCI-card wordt geaccepteerd als identiteitsbewijs, geeft korting op vele campings en biedt WA-verzekering tijdens de reis.