Kerstman

Ontmoet de kerstman in zijn eigen dorp

Nog een paar maanden en het is Kerstmis. Maar de Kerstsfeer proeven kan elke dag van het jaar in het dorp van de Kerstman. Santa Claus Village is een paradijs voor kinderen en extra bijzonder in de koude met sneeuw bedekte wintermaanden. Volgens een legende woont de Kerstman – in het Fins noemen ze hem Joulupukki – in de Korvatunturi Fell, een heuvel in Noord Lapland aan de grens met Rusland. Traditie wil dat deze heuvel de vorm heeft van een oor – het oor waarmee de Kerstman de wensen hoort van alle kinderen over de  hele wereld. 

Eigen dorp

Maar je hoeft niet naar dit onherbergzame gebied om hem te ontmoeten. Iedere dag van het jaar kun je hem persoonlijk ontmoeten in zijn eigen dorp, Santa Claus Village, dat op de poolcirkel ligt nabij de stad Rovaniemi. 

Hoogte punten

Hoogtepunten zijn onder meer een bezoek aan het postkantoor in het dorp waar je een brief of ansichtkaart kunt versturen met een unieke poststempel. Jaarlijks ontvangt de Kerstman hier nog zo’n 600.000 brieven uit de hele wereld. 

Gratis toegang

Wil je zelf een brief schrijven: het adres is Santa Claus, Santa Claus Village, FIN-96930 Arctic Circle, Finland.  Maar de meest onvergetelijke herinnering is de Kerstman zelf in zijn eigen kantoor te ontmoeten.
Toegang tot het park is gratis.