Kampeer en caravanbeurs

Veel nieuws op kampeer en caravanbeurs 2011

Kampeerders en caravanners kunnen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2011 kennis maken met een stortvloed aan nieuwtjes en opvallende introducties. Deze grootste overdekte showroom van campers, caravans en kampeerspullen in Nederland is van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.  

De ontwikkelingen in de branche, zowel technisch als in design, gaan steeds verder. Bijna alle merken caravans hebben nu ook een extra lichte versie in hun assortiment, al vanaf 700kg. Moderne onderdelen reduceren het gewicht en dus het energieverbruik van het trekkende voertuig. Caravans kunnen nu ook steeds beter aan kleinere, zuiniger auto’s met minder schadelijke emissie worden gekoppeld.

Luxueus

Bij de kampeerauto’s blijven volledig uitgeruste, compacte voertuigen, met een gewicht van minder dan 3,5 ton, waarvoor geen speciaal rijbewijs nodig is, onverminderd populair. Veel campers zijn luxueus ingericht met comfortabele matrassen, stoelen met een massagefunctie, geluidsinstallaties zoals thuis en satellietontvangers voor TV ontvangst in HD kwaliteit.

Winnend ontwerp

Voor een Nederlands echtpaar dat vorig jaar een ontwerpwedstrijd voor een caravan won, werd intussen een droom werkelijkheid. Hun winnend ontwerp is door het Duitse merk T.E.C. in productie genomen. Het echtpaar bedacht voor hun ideale, compacte caravan een handige fietsgarage met daarboven een eenpersoons opklapbed. De caravan is op de beurs te zien.

3x Caravan

Zeer bijzonder is ook de ‘3x Caravan’ van de Franse exposant BeauEr die eind oktober voor het eerst wordt getoond. De Kampeer en Caravan Kampioen presenteert op haar stand het eerste productiemodel van dit innovatieve voertuig. Zoals de naam al zegt wordt de caravan met een simpele druk op de knop drie keer zo groot.

Koffie

Nederlanders kunnen niet op vakantie zonder koffie. Inhakend op die behoefte komt het merk L.M.C. naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs met een speciale uitvoering van de Musica serie: de Brazil. Deze caravan heeft een volledig geïntegreerde espresso machine van Dometic aan boord en is aan de buitenkant toepasselijk versierd met mooie crème en bruinkleurige koffietinten.

Nieuwkomers

Nieuwkomers op de beurs: het Duitse merk Bavaria-Camp, met buscampers in het luxe prijssegment, en P.L.A. Camper uit Italië, dat vanwege de aerodynamische vormgeving niet alleen zuiniger rijdt, maar ook is genomineerd voor een Europese designprijs

Hefdak populair

Opvallend voor komend seizoen is de toename van het aantal hefdak caravans. Knaus ontwikkelde samen met VW een hefdak caravan met de kenmerken van het welbekende Volkswagen California busje. Een zeer bijzonder design waarbij de achterkant van de caravan identiek is aan de achterkant van het busje. Dethleffs vernieuwde de retro serie Tourist die nu verkrijgbaar is met drie soorten daken: een gewoon dak, een hefdak of een slaapdak. Met deze laatste functie creëer je heel eenvoudig een extra slaapetage op de caravan.

Duurzame 'opfrisbeurt'
Het doek van het tentdak krijgt het meest te verduren: regen, zon, UV-straling, vuil, en soms zelfs hagelstenen. Vanuit deze gedachte presenteert Holtkamper de Kyte Green Edition: een echte Kyte tenttrailer nu extra duurzaam uitgevoerd met een volledig reservedak. Na jaren van kampeerplezier kun je daarmee zelf je tenttrailer een flinke en duurzame opfrisbeurt geven.

Korting
De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis voor kinderen tot 18 jaar met begeleiding. Kaarten zijn met 5 euro korting in voorverkoop verkrijgbaar. Informatie staat op de website.

15-9-2011