Romantiek in Duitsland

Riviercruise Rijn-Moezel

Een weekendje weg naar Duitsland is heel gezellig. Wat zeker te overwegen valt om te doen tijdens zo'n weekendje weg, is een riviercruise op de rivier de Rijn, de rivier de Moezel, of een combinatie van beide. De luxe en opwinding tijdens het maken van een riviercruise is bijzonder uniek. Door te varen op de rivier de Rijn, één van de mooiste rivieren in Europa, is het een onvergetelijk weekendje weg in Duitsland!

Bezienswaardigheden tijdens een riviercruise in Duitsland

Duitsland heeft zoveel te bieden, dat bezienswaardigheden tijdens een riviercruise niet weg te denken zijn. Tijdens een riviercruise langs de Rijn is het mogelijk om spannende bezienswaardigheden te ontdekken. Het gaat voornamelijk over prachtige kastelen, indrukwekkende landschappen, historische gebouwen en veel meer.

Het maken van een riviercruise is zeer aangenaam. Er kan gekozen worden om gewoon niks te doen op het schip, enkel genieten en ontspannen. Een riviercruise is ongetwijfeld een vakantie op maat die aangepast kan worden aan de stemming van dat ogenblik.

Koblenz ontdekken tijdens een riviercruise

Koblenz is een belangrijke stad. Dit komt onder andere doordat de Rijn en de Moezel er samenkomen. Een vertaling van de naam "Koblenz" is dan ook "samenvloeiing". Ook is Koblenz op zich een schilderachtige, historische stad dat leuk is om gezellig samen te verkennen. Het maken van een rondleiding door de oude binnenstad is een geweldige manier om de pittoreske straten te ontdekken.

Middenrijn en UNESCO

Via een riviercruise is het mogelijk om de Middenrijn te verkennen. Het gebied behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Dit komt door het fotogenieke, indrukwekkende en prachtige landschap dat deze streek te bieden heeft. Het landschap kent er prachtige bergtoppen, schitterende wijngaarden en betoverende kastelen.

Wijnsteden langs een riviercruise de Moezel en de Rijn

Duitsland kent verschillende wijnsteden en wijngebieden. De Moezelwijn is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens een riviercruise zullen verschillende wijnsteden oprijzen in het landschap. De wijngaarden zijn een waar genot om te verkennen en de wijn is er zeer lekker om te proeven.

Andere steden en gebieden om te verkennen tijdens een riviercruise, zijn:

Het grootste voordeel aan het maken van een riviercruise in Duitsland, is dat het mogelijk is om verschillende, prachtige steden te ontdekken in slechts één reis. Ook is het gemakkelijk om zelf niet voor het vervoer te moeten zorgen, gewoon het schip opstappen en meevaren!