Romantiek in Duitsland

Romantisch weekendje Duitsland

Duitsland kent vele gebieden waar het mogelijk is om een romantisch weekendje met z’n tweeën door te brengen. Echter is het meest romantische weekend aan te raden tussen de Duitse kastelen. Ook al wonen steeds minder mensen in grote kastelen die midden in de natuur staan, toch blijft er een romantische sfeer bestaan over deze imposante bouwwerken.

Veel van deze kastelen kunnen bezocht worden. De levensstijl van koningen, koninginnen en andere rijke personen die honderden jaren geleden leefden, kan dan worden opgehaald. Ware kastelen zijn dit, gigantische gebouwen met torens en steile, hellende daken. Ze beschikken over uitgestrekte ramen die een ongeëvenaard uitzicht bieden op de zorgvuldige gazons, sierlijke tuinen en prachtige uitzichten over de bossen en de heuvels.

Romantisch weekendje Duitsland in rijkdom

De rijke en prominente individuen bouwden vroeger grote kastelen om hun rijkdom en macht te tonen. Niet alleen is een bezoek aan een kasteel daarom romantisch, maar ook een wandeling met zicht op één of meerder kastelen. Duitsland is een land dat enorm veel kastelen bezit. Hierdoor is het niet ondenkbaar om kastelen te zien verschijnen tijdens een romantische wandeling in de natuur. Het is een landschap dat weinig andere landen bezitten.

Een kasteel als romantisch verblijf tijdens een weekendje Duitsland

Aangezien de meeste koninklijke afstammelingen zich niet kunnen veroorloven om een kasteel te behouden als privé woning, worden ze meer en meer verkocht. Hierdoor kunnen geïnteresseerde en romantische vakantiegangers ervoor kiezen om te verblijven in een kasteel. Sommige kastelen worden uitgebaat als hotel. Reizigers zullen via deze kastelen het beste in luxe reizen ontdekken, want vaak zijn deze kastelen gerenoveerd als vijf sterren hotels. Vakantiegangers die een romantisch weekendje weg in één van deze vakantieverblijven boeken, hebben daarom vaak zeer hoge verwachtingen. Er is echter geen enkele betere plaats voor het krijgen van royale, romantische behandelingen in volle luxe dan in een authentiek, gerestaureerd kasteel met de nieuwste, moderne voorzieningen.

Gezellig samen zijn in een luxe kasteel tijdens een romantisch weekendje weg kan nog beter met onderstaande extra's:

De Romantische Weg in Duitsland

Duitsland is de ideale locatie voor reizigers die op zoek zijn naar een romantische plaats. De beroemde Romantische Weg die door Zuid-Duitsland van Würzburg naar Füssen gaat, is één van de meest populaire toeristische routes ter wereld, vooral in de zomer. Zuid-Duitsland is onder andere beroemd voor het prachtige uitzicht op de bergen.