Stedenreis Duitsland

Stedentrip Duitsland

Een stedentrip naar Duitsland is heel leuk om te ondernemen. Elk jaar ontvangen de grote, Duitse steden miljoenen toeristen die kennismaken met de levendigheid en de geschiedenis van het land. Duitsland heeft vele, diverse steden om te bezoeken. Enkele voorbeelden van leuke steden in Duitsland, zijn:

Uiteraard zijn er nog meer steden die een stedentrip Duitsland waard zijn! Alle steden zijn zo divers, dat ze allemaal interessant zijn voor het doorbrengen van een weekendje weg. Of het nu met z'n tweeën is, alleen, of met vrienden, Duitsland is altijd leuk om te ontdekken via een gezellige stedentrip. Dit komt doordat het land één van de meest rijke geschiedenissen in heel Europa bezit. Van de oude middeleeuwse koninklijke families, tot de huidige kosmopolitische en kunstzinnige steden is Duitsland één van de beste vakantiebestemmingen voor elk soort reiziger die houdt van een stedentrip.

Stedentrip Keulen in Duitsland

Een stedentrip naar Keulen in Duitsland is één van de toppers. Het is dan ook een prachtige stad met een interessante geschiedenis. De geschiedenis van Keulen is er één waar de lokale bevolking het meeste trots op is. Dit komt doordat de geschiedenis er te maken heeft met het lijden en de overwinningen van de historische stad. Echter kent Keulen op dit ogenblik een mix van moderne en historische facetten.

De grootste stad in het Rijnland

Keulen wordt beschouwd als de grootste stad in het Rijnland. Ze heeft dan ook een zeer grote bevolking van ongeveer 1 miljoen inwoners. Er staat een prachtige, gotische kathedraal. Dit komt doordat Keulen heel belangrijk was op het gebied van aartsbisschoppen en pelgrimstochten.

Stedentrip Quedlinburg in Duitsland

Gelegen in het noorden van het Harzgebergte ligt de middeleeuwse stad Quedlinburg. Ze dateert uit de 9e eeuw en kent daardoor een romaanse en gotische architectuur. Charmante vakwerkhuizen karakteriseren deze typische Duitse stad. Tijdens de Twee Wereldoorlog werd Quedlinburg grotendeels bespaard van de aanzienlijke schade die vele andere steden in Europa kenden. Dit creëerde daardoor één van de best bewaarde middeleeuwse steden.

Een charmante stad

De oude stad en het kasteel Quedlinburg bevinden zich op de lijst van erfgoedlocaties. Dit komt doordat ze zeer goed bewaarde middeleeuwse en renaissance gebouwen bevatten. De smalle straten, waar nauwelijks een compacte auto in past, zijn bijzonder charmant. Een bezoek aan de eeuwenoude kathedraal is zeker aan te raden, maar ook zijn er interessante musea gelegen. Het grote kasteel staat bovenaan de stad en is vanzelfsprekend ook een must-see.