Wintersport in Andorra

Ski-alternatieven in Andorra

Voor wie voor de wintersportvakantie eens wat anders wil dan de gebruikelijke Alpen zijn er prima alternatieven: zoals Tsjechië, Slowakije en Andorra. Soms goedkoper, soms gewoon eens wat anders. We zetten er een paar op een rijtje. Andorra doet als wintersportbestemming niet onder voor de populaire sneeuwgebieden in de Alpen. Dankzij het belastingvrije klimaat, zijn de prijzen hier erg gunstig in vergelijking met toeristische hotspots in Oostenrijk en Frankrijk.

Pyreneeën

Andorra ligt tussen Frankrijk en Spanje, in het hart van de Pyreneeën. Dit land heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld op het gebied van de wintersport. Het aantal skipistes is uitgebreid, de liftinstallaties zijn supermodern en er staan sneeuwkanonnen op de pistes, voor het geval dat moeder natuur het af laat weten.

Meer dan 190 km aan pistes

Het grootste skigebied in Andorra is ‘Grand Valira’. Dit is een aangesloten gebied met meer dan 190 kilometer aan skipistes. ‘Grand Valira’ staat bekend om zijn afwisselende pistes, waarbij de blauwe en rode pistes overheersen. Ook de sfeer is typisch voor dit gebied: vooral in de namiddag en avond is het hier gezellig druk. In ‘Grand Valira’ krijg je snel het echte wintersportgevoel.

Kleinere gebieden

Andorra heeft ook veel kleinere skigebieden. Zo is ‘Vallnord’ een aantrekkelijk wintersportdorp aan de voet van de hoogste berg van Andorra. Op een afstand lijkt dit skidorp niet zo aantrekkelijk, maar schijn bedriegt! Alle gebouwen in het dorp zijn gemaakt van natuursteen, en hoewel dat in de verte vrij somber lijkt, is het van dichtbij juist erg sfeervol.

Voor jongeren en apres-skiliefhebbers

Het skigebied ‘Pal’ is klein, maar een aanrader. Omdat het midden in een natuurreservaat ligt, vind je hier mooie afdalingen door de bossen. Als je in Andorra bent moet je zeker een skitocht maken naar ‘Pas de la Casa’. Deze bestemming wordt ook wel het ‘Lloret de Mar’ in de sneeuw genoemd. ‘Pas de la Casa’ is namelijk het skidorp voor jongeren en après-ski fanaten.

Meer info