Stubaital wintersport

Stubaital familievriendelijk skigebied

De Duitse automobielorganisatie ADAC en de skiportal skigebiete-test.de bij onze oosterburen hebben het Stubaital in Oostenrijk al meerdere malen verkozen tot familievriendelijkste skigebied van de Alpen.. De service voor families en de kwaliteit van de kinderskischolen speelden daarbij een rol. Kinderen kunnen terecht in het Kinderland-kinderopvang in Gamsgarten op de Stubaier gletsjer. Professionele en opgeleide verzorgers zorgen dagelijks voor de kleintjes, die zich met het uitgebreide knutsel- en speelprogramma geen moment vervelen. 

Prijzen ook familievriendelijk

Ook de prijzen zijn familievriendelijk. Kinderen onder de 10 jaar skiën onder begeleiding van een ouder gratis in alle vier skigebieden van het dal.
De inzet en verbeteringen in het aanbod werden gewaardeerd door de ADAC-skigids en het online Skiportal  www.skigebiete-test.de , die het Stubaital in Tirol zoals gezegd meerdere keren als familievriendelijkste skigebied van de Alpen uit 1500 skigebieden heeft verkozen.

BIG Service

Gezinnen die in een van deelnemende partnerbedrijven van het BIG Family Ski-Camp verblijven, profiteren van een exclusieve service. Op verzoek worden de kinderen `s ochtends met een shuttle-service bij het hotel opgehaald en naar de skischool bij het dalstation van de Stubaier gletsjer gebracht. Bovendien ontvangen zij tien procent korting op de skilessen van de skischool in Neustift. Er zijn speciale poortjes voor skischoolgroepen, zodat zij gemakkelijk en snel de berg op komen. Boven bij het station Gamsgarten is een speciaal gebied voor skischolen afgezet met 4 tovertapijten, een heuvelbaan en een sneeuwcaroussel. 

Mocht een kind even een pauze nodig hebben, dan staan er extra kindertantes klaar die voor hen zorgen zodat de rest van de groep ongestoord verder kan skiën. `s Middags eten de kinderen in het B.Big kinderrestaurant. Verder biedt de Stubaier gletsjer extra brede pistes en een speciale piste voor gezinnen en senioren waar zij weg van alle hectiek rustig kunnen oefenen.

Stubai gletsjer

De Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk, biedt vele km's pistes, skiplezier en sneeuwzekerheid van oktober tot en met mei. Daarnaast kan men ook terecht op de pistes in het skicentrum Schlick 2000 in Fulpmes, in het familieskigebied Serlesbahnen bij Mieders of bij de Elferbergbahn in Neustift.

Meer info over het Stubaital. www.stubaital.at