Langlaufen in de Ardennen

Ook in de Ardennen op de lange latten

Skiërs denken bij wintersport al snel aan de skipistes in de Alpen of Pyreneeën. Maar als de winter koud en sneeuwrijk is, dan kan het heel dichtbij. Even de grens over en je staat zo in de frisse buitenlucht van de Belgische Ardennen en de Oostkantons. De Belgische sneeuwgebieden zijn vooral geschikt om er urenlang te langlaufen. Maar op enkele plaatsen zijn er ook hellingen voor alpineski. Hoe komt de skiliefhebber erachter of er op de pistes in Wallonië voldoende sneeuw ligt?

Prima wintersportseizoenen

Afgelopen jaren beleefden de Ardennen meerdere goede wintersportseizoenen. Wellicht ligt er binnenkort in december, januari en februari weer een dik pak sneeuw. Informatie over de sneeuwconditie vindt u met slechts een klik op de muisknop. 

Actueel sneeuwbericht

In geval van sneeuw staat er dagelijks een actueel sneeuwbericht op de site van de Oostkantons, www.eastbelgium.com, en op de site van de Waalse provincies, . Hierop staat informatie over de dikte van de sneeuw, maar ook bijvoorbeeld over de huur van langlauflatten. Zo kun je van tevoren nakijken of de omstandigheden voor een weekend op de latten ideaal zijn. Kijken op de site, inpakken en wegwezen. Een wit weekend in de Ardennen zorgt dat je er helemaal uit bent.

Actuele sneeuw info in de Ardennen. www.catpw.be