Stedentrip naar Amsterdam

Kamperen in de winter in Zweden

Steeds meer mensen ontdekken het ‘winterkamperen’ in Zweden. Dit concluderen Zweedse campings die de mogelijkheid van kamperen in de buurt van Zweedse skipistes aanbieden. Skiën vanuit je caravan wordt steeds populairder, zo meldt het Zweeds Verkeersbureau, VisitSweden. In heel Zweden zijn 160 campings die het hele jaar open zijn, waarvan 50 in een skigebied. Er zijn meer dan 330.000 stacaravans en campers in Zweden, waarvan er velen te huur zijn. Moderne caravans en campers hebben alles wat de wintersporter nodig heeft om een leuke vakantie in de sneeuw te hebben

Goed verwarmd

De accommodatie is goed verwarmd, en in de meeste huisjes is vloerverwarming en een speciale kast om de wintersportkleding te drogen. Populaire campingplaatsen bij skipistes zijn Kläppens Camping in Sälen, Camp Duved in Åre en Bjursås Stugby & Camping nabij Falun.

Lijst met wintercampings

De campings in Zweden die winterkamperen aanbieden zijn lid van brancheorganisatie SCR, de Zweedse Camping Vereniging van Eigenaren. SCR heeft 500 leden, waarvan 17 leden van Nederlandse afkomst zijn. Kijk voor een volledige lijst van wintercampings op www.camping.se.

Schaatsen in Östersund

Voor schaatsfanaten die tot hun verdriet merken dat ze in Nederland helaas niet kunnen schaatsen, is Östersund een uitdaging.

Meer informatie over wintersport in Zweden is te vinden op www.visitsweden.com