Stedentrip naar Amsterdam

Boerderijen zuid Tirol ideaal voor de familie

De Italiaanse regio Zuid-Tirol is behalve voor de doorgewintere skiër ook een ideale bestemming voor gezinnen die eens een anders dan andere wintervakantie zoeken. Met de pistes binnen handbereik zijn de knusse Roter Hahn familieboerderijen een ideale uitvalsbasis voor een wintersportvakantie met de hele familie. 

Paardrijboerderij

Het 'Steinerhof' in Pfelders in Zuid-Tirol is een speciale paardrijboerderij aan de voet van de 'Dreitausender-Riesen' waar zowel beginner als gevorderde kan genieten van het paardrijden. Voor beiden is paardrijden is de manier om actief van het echte buitenleven te genieten. In de omgeving bevinden zich tevens een klein skigebied en sneeuwzekere langlaufroutes.

Schaatsen op de Haidensee

Op familieboerderij de 'Stecherhof' in het hart van skiparadijs de Reschenpass is een vakantie vol winterpret gegarandeerd. In de Reschenpass zijn perfecte pistes, sleebanen, winterse wandelpaden en mooie off piste routes.

IJszeilen

De boerderij is gelegen aan de rand van het Haidensee, waardoor je er uitstekend kunt schaatsen in de winter. De kinderen zetten er hun eerste stapjes op de schaats, terwijl diegenen die naar een uitdaging op zoek zijn er kunnen ijszeilen.

Historische hoeve

De historische, gezinsvriendelijke boerenhoeve Frötscherhof ligt in het gehucht Mellaun, dat boven de stad Brixen ligt. De boerderij werd al in de 12e eeuw voor het eerst beschreven. Sinds meer dan honderd jaar is de familie Jocher eigenaar van deze boerderij.

Milieuvriendelijk

De hoeve is in het jaar 2000 volledig gerestaureerd volgens milieuvriendelijke principes. Het prachtige panorama vanaf de terrasweiden op ongeveer 950 meter hoogte biedt een mooi uitzicht op de bisschopsstad Brixen, de oudste stad van Tirol. Vanaf de hoeve is het slechts een korte wandeling naar de nabijgelegen skigebieden.

Roter Hahn

Roter Hahn ofwel de Rode Haan, is de naam van de boerderij associatie in Zuid-Tirol, waarbij 1200 authentieke boerderijen zijn aangesloten. Op deze boerderijen staan de volgende thema's centraal: genieten van rust in een natuurlijke omgeving; van dichtbij meemaken van het boerenleven; levendige boerderijen als authentieke leveranciers van landbouwproducten; echte gastvrijheid.